Pålidelig drives teknologi siden 1931

BEVI blev grundlagt i 1931 af Edvin Petersson. Siden da er der sket meget, der har fået BEVI til at vokse til et af de største virksomheder i Norden inden for elektriske drive systems og kraftproduktion.

1897

August Bohman kom til Blomstermåla i Sverige for at bygge en finerfabrik sammen med sine partnere. Han ankom med hest og en vogn fra Virserum i provinsen Småland, hvor han havde fremstillet generatorer og elektriske motorer. Han bragte denne viden til Blomstermåla, hvor han også byggede de nødvendige maskiner til finérproduktionen. August beskæftigede Edvin Petersson, der lærte elektrikerfaget fra bunden af.

1931 

Edvin Peterson grundlagde "Edvin Petersson's Electric Agency" i Blomstermåla i Sverige. Han var da kun 24 år gammel.

Edvin Peterson

 

 

 

 

 

 

1940 

Firmanavnet ændres til ”Blomstermåla Elektro Verkstad og Installationsbyrå” med forkortelsen BEVI. På det tidspunkt foretog virksomheden reparationer af både mindre og større elektriske maskiner såvel som elektriske installationer i både industrier og hjem. Kombinationen af ​​elektromekanisk arbejde og elektriske installationer var på det tidspunkt meget usædvanlig og gav BEVI en stærk position som leverandør til virksomheder i Kalmar amt.

BEVI leverans år 1940

 

 

 

 

1960

BEVI konverteres til et aktieselskab.

1971

I begyndelsen af ​​70'erne begynder BEVI at handle internationalt. Virksomheden bliver en generel agent og starter salget af elektriske motorer, afbrydere og drev.

BEVI elmotor år 1978

 

 

 

 

1976 

BEVI overtager virksomheden AB Scania-Verktyg med base i Helsingborg, Sverige. Herved får BEVI viden om fremstilling af indbyggede elektriske motorer.

1980

Gennem opkøb af Scania-Verktyg kom BEVI i kontakt med SIDA (Swedish International Development Cooperation Agency), der ønskede hjælp til at bygge en motorfabrik i Tanzania. Projektet var vellykket, og i mange år fremover modtog BEVI opfølgningsordrer til træning og konstruktion af serviceværksteder i Østafrika.

BEVI samarbete med SIDA

 

 

 

 

1986

BEVI overtager Nord-El Maskinservice AB i Umeå. Dette er nu det regionale kontor for det nordlige Sverige.

1989

BEVI sælger installationsafdelingen.

1990

Nye egnede lokaler er bygget i den nordlige del af Blomstermåla. Aktiviteter, der tidligere blev spredt forskellige steder, er samlet et sted. BEVIs hovedkvarter forbliver på samme sted i dag.

Strategien, der skal være til stede i alle nordiske lande, vedtages.

1991

I 1991 stiftes BEVI A/S i Danmark. Dette er det første firma uden for Sverige.

1996

I 1996 blev virksomheden BEVI Finland OY AB i Finland grundlagt.

1997

I 1997 grundlægges BEVIs drift i Norge.

1998

BEVI leverer den første vandkraftgenerator med eget design og fremstilling.

2007

Virksomheden BEVI ELECTRIC Shanghai Co., Ltd. i Kina er grundlagt.

2010

BEVI bliver en del af ADDTECH, en svensk børsnoteret teknologihandelsgruppe.

Addtech logotyp

 

2017

Tre virksomheder i Blomstermåla, Sverige, er fusioneret til et selskab med navnet BEVI AB. Tidligere daglig drift i BEVI International AB og BEVI Teknik & Service AB håndteres fra da af BEVI AB.

2019

BEVIs virksomhed i Sverige er koncentreret til et selskab med navnet BEVI AB. BEVI i Umeå bliver et regionskontor.

BEVI-mark-1931-EN.gif