Hjem / Elmotorer / Motorer for tørreanlæg

Trætørringsmotorer

Elektriske motorer specielt tilpasset opgaver som trætørring, applikationer inden for papirfremstilling samt levnedsmiddelfremstilling. De er udviklet til at klare de hårde krav, der stilles til applikationer med meget høj omgivelsestemperatur, høj luftfugtighed samt store radiale og aksiale kræfter på motorakslen.

Motorer til hårde opgaver

Vores specialtilpassede motorer til forskellige omgivelsestemperaturer kan klare de hårde belastninger, som fx trætørring indebærer. Vi fremstiller omkostningseffektive motorer med høj effektivitet og lang levetid. Kuglelejerne er tilpassede til høj luftfugtighed, og alle skruer, typeskilte, smørenipler og kabelindføringer er fremstillede af rustfrit stål.

Motorerne er normalt i B3-udførelse men kan modificeres til B5- eller alternativt B3/B5-udførelse. Motorerne kan udstyres med kondensationsforebyggende varmelegemer samt direkte monteret kabel uden stikdåse efter ønske.


Konstruktion

Statorhuset og lejeskjoldene er lavet af robust støbejern for størst mulig holdbarhed og bedste lejesæde. Klemkassen monteres som standard mod drevenden. Den kan monteres modsat, hvis det ønskes.

Alle udvendige skruer, navneskilte, smørenipler og kabelforskruninger er lavet af rustfrit stål.

Den ikke-drevne ende er helt lukket uden aksel, ventilator eller ventilatordæksel. Kuglelejerne er dimensioneret til tungt arbejde, høje omgivelsestemperaturer og høj luftfugtighed.

Som standard er DT-motorerne dimensioneret til frekvensomformerdrift.

Vedligeholdelse

Motorer fra størrelse 160 har nipler til smøring af kuglelejer og fedtdræning som standard. Alle motorer leveres med højtemperaturfedt.

Indkapsling (beskyttelsesgrad)

Motorerne er som standard IP55. Dette kan justeres til IP44 ved at fjerne de to kondensatpropper, der er placeret under statorhuset.

Temperaturovervågning

Motorerne har indbyggede termistorer til overvågning eller alarmering samt til effektiv beskyttelse mod overophedning. Til dette fås en speciel kabelforskruning. Motorerne kan modificeres med termiske kontakter, hvis det ønskes.

Køling

Motorerne er udviklet til at blive kølet af luftstrømmen fra tørreventilatoren og er dermed uden egen køleventilator. Til særligt store nav på tørreventilatoren kan motorerne bestilles med egen køleventilator.

Isolationsklasse og mærkeeffekt

Alle motorer er udstyret med den højere isoleringsklasse H (maksimal arbejdstemperatur 180 °C) på viklingsmaterialet. Men de er beregnet/dimensioneret til klasse B, hvilket giver en stor overbelastningsmargin og lang levetid.

Rammestørrelse

Motorerne har IEC-mål på aksel og fodbeslag. KW kan afvige fra IEC-standarder på grund af specielle viklinger og højere omgivelsestemperaturer end normalt.

Valgmuligheder

Motorerne er normalt i B3-design, men kan modificeres til B5 eller B3/B5 design.

De kan udstyres med anti-kondensvarmere samt uden klemkasse og med direkte monteret kabel, hvis det ønskes.

Mange andre modifikationer, såsom en udvidet specialaksel, er også tilgængelige på forespørgsel.

Har du brug for et specielt produkt eller en tilpasset løsning?

BEVI vidensbank

BEVIs vidensbank indsamler information om vores ekspertiseområder, elektriske drev og elproduktion.

Udforske

Kontakt Danmark

BEVI A/S
Office/Administration:
Herstedvang 10 2.tv, DK-2620 Albertslund

Warehouse/pick up address:
Herstedvang 10. Lager6, DK-2620 Albertslund

Tel | +45 39 67 36 05
Mail | info@bevi.dk